Skip to main content

Σκρέκας: Το Μάτι θα γίνει μία σύγχρονη πόλη με σωστό σχεδιασμό και ρυμοτομία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Μάτι, τρία χρόνια μετά την χειρότερη ελληνική πυρκαγιά

Tο Μάτι θα γίνει μία σύγχρονη πόλη με σωστό σχεδιασμό και ρυμοτομία, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας με αφορμή την ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Ο υπουργός εξήγησε ότι το σχέδιο περιλάμψει περιοχές που συνολικά καλύπτουν έκταση σχεδόν 8 χιλιάδων στρεμμάτων, που όμως όπως τόνισε περιλαμβάνουν αστικές και δασικές αιτήσεις και αιγιαλίτιδα ζώνη.

Σημείωσε ότι - συμφώνα με το σχέδιο - θα υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις, θα πρόκειται για ένα περιβάλλον που θα μπορεί ένας πολίτης να ζήσει όμορφα και με ασφάλεια.

Ο κ Σκρέκας πρόσθεσε ότι το επόμενο πολύ σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση και η κύρωση των δασικών χαρτών, που είναι και η προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Υπογράμμισε ότι οι χάρτες δε θα αναρτηθούν εάν δεν έχει πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων και δε διορθωθούν τα λάθη. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα δοθεί κι άλλη παράταση εάν χρειαστεί. Σημείωσε πάντως ότι οι διορθώσεις στους χάρτες θα αρχίσουν μετά το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο 2021.

Αναφερόμενος στην ανακύκλωση, ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 θα γίνει υποχρεωτική η διαλογή των απορριμμάτων στα σχολεία.