Skip to main content

Sky Express: Τι συνέβη με την αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα και κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιήσει προσγείωση.

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, αεροσκάφος της Sky Express που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Ρόδο και έφυγε από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου περίπου στις 3 το μεσημέρι.

Με επιβάτες 46 άτομα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα και κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιήσει προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Sky Express για το περιστατικό, «το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης, με τελικό προορισμό τη Ρόδο.  Μετά την απογείωση του αεροπλάνου, λόγω ένδειξης τεχνικού προβλήματος ο κυβερνήτης αποφάσισε, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Η Sky Express μεριμνά για τη συντομότερη μετάβαση όλων των επιβατών στον τελικό προορισμό τους».