Skip to main content

Σμυρλής: Ο ΟΛΘ θαλάσσια πύλη της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης

Ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ενίσχυση της θέσης του λιμένα στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία.

Τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Σμυρλής καθώς και συνεργάτες του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος - Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε, Franco Nicola Cupolo και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, η Διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την πρόοδο των αναπτυξιακών έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, με επίκεντρο το έργο Επέκτασης του 6ου Προβλήτα, την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης εξοπλισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα Θεσσαλονίκης και τη στρατηγική ανάπτυξης της ΟΛΘ Α.Ε. στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γιάννης Σμυρλής «αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές προοπτικές του λιμένα της Θεσσαλονίκης λόγω της στρατηγικής του θέσης ως κύρια θαλάσσια πύλη της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης» επεσήμανε, όπως αναφέρεται, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λιμένα στην εξωστρέφεια της χώρας. Ο κ. Σμυρλής τόνισε πως το Υπουργείο Εξωτερικών θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ενίσχυση της θέσης του λιμένα στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και τον κλάδο της εφοδιαστικής.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος ευχαρίστησε θερμά τον Γενικό Γραμματέα για την εποικοδομητική συνάντηση υπογραμμίζοντας πως η ΟΛΘ Α.Ε. είναι ένας αξιόπιστος και γρήγορα αναπτυσσόμενος οργανισμός προσηλωμένος στο όραμα και τις αξίες που πρεσβεύει και μεριμνά για τους ανθρώπους του, καινοτομεί, παράγει οικονομικές υπεραξίες και είναι ενεργός και κοινωνικά υπεύθυνος.

Παράλληλα επισήμανε πως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης επενδύει στην ανάπτυξη, στηρίζει την κοινωνία και δημιουργεί ευκαιρίες για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη χώρα στο σύνολό της.