Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΣΟΦΙΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Απαγορεύονται οι επισκέψεις στα νοσοκομεία, όπου πλέον θα διενεργούνται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία-Μόλις στο 25% το ποσοστό εμβολιασμο

Αναστέλλονται από τις 12 Ιανουαρίου όλες οι προγραμματισμένες εισαγωγές και επεμβάσεις στα νοσοκομεία και στα ογκολογικά κέντρα της Σόφιας, για την αποφυγή σδιασποράς του κορωνοϊού. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι μεταμοσχεύσεις οργάνων, ιστών και κυττάρων, οι θεραπείες ασθενών με ορκολογικές και ογκοαιματολογικές ασθένειες, οι τοκετοί και οι επεμβάσεις υποβοηθούμενες αναπαραγωγής.

Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Διευθυντής της Περιφερειακής Επιθεώρησης Υγείας της Σόφιας, Ντάντσο Πέντσεφ, ενώ όπως έγινε γνωστό, απαγορεύονται οι επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, εκτός από εκείνες σε ασθενείς με νόσο τελικού σταδίου.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία είναι η χώρα με το χαμηλότερο πσοοστό εμβολιασμού μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 25% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με την Βουλγαρική Ραδιοφωνία, καθημερινά καταγράφονται πάνω από 4.000 κρούσματα κορωνοϊού με το 73% των νέων μολύνσεων να μην είναι εμβολιασμένοι, ενώ και το 83% όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό δεν είναι εμβολιασμένοι.
Όπως προκύπτει από έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Johns Hopkins,η Βουλγαρία έχει τη χειρότερη αναλογία κρουσμάτων/θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ