Skip to main content

Σοφία Παπαδοπούλου στη Vwoman: Η Ayurveda είναι ένα εσωτερικό ταξίδι ανακάλυψης

Η χημικός, ερευνήτρια της Αγιουρβέδα και πρόεδρος της Ayurveda Hellas AE αποκαλύπτει στη Vwoman τα απόκρυφα μυστικά της Ινδικής «Επιστήμης της Ζωής»

«Την ενέργεια των ανθρώπων την εισπράττεις, την αισθάνεσαι», είναι οι πρώτες λέξεις που μοιραζόμαστε με τη Σοφία Παπαδοπούλου. «Η ενέργεια είναι μία από τις βασικές αρχές της Ayurveda», μας εξηγεί η ερευνήτρια της Αγιουρβέδα, η οποία εγκατέλειψε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα για να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης. «Η πορεία σε αυτό το ταξίδι είναι μονόδρομος», μας εξηγεί.

Η ενασχόλησή της Σοφίας Παπαδοπούλου με την Ayurveda προέκυψε ως συνέχεια των βαθύτερων ερωτημάτων που είχε για τη ύπαρξη του ανθρώπου, για τη φύση, για τη ζωή. Σπούδασε Ayurveda στην Ινδία και έλαβε απαντήσεις στα βαθύτερα ερωτήματα της. Και κάπως έτσι έφερε την Ayurveda- που είναι επίσημα αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ, όπως μας υπερτονίζει- στην Ελλάδα. Παράλληλα, ως πτυχιούχος χημικός είναι και ερευνήτρια της Ayurveda.

Νιώθει άπειρη ευγνωμοσύνη που από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τη γνώση της Ayurveda, την οποία και θέλει να μοιραστεί και να μεταλαμπαδέψει στον κόσμο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν γνώση, όραμα και σκοπό στη ζωή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της στη Vwoman.gr