Skip to main content

Σοφία Παπάζογλου: Θυμάμαι τον παππού μου να τραγουδά παροτρύνοντάς με να σπάσω πιάτα

Με αφορμή τη συνύπαρξή της με την Ελένη Βιτάλη και τους Τακίμ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η ερμηνεύτρια μοιράζεται όλα εκείνα που τη συγκινούν.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Η φωνή της είναι μαγική. Η παρουσία της σαγηνευτική. Η Σοφία Παπάζογλου είναι μια ερμηνεύτρια που είναι αδύνατον να μην σε μαγέψει όταν βρίσκεται στην σκηνή. Η ενασχόλησή της με το τραγούδι ήταν νομοτελειακή, αφού οι παιδικές αναμνήσεις της Σοφίας Παπάζογλου είναι γεμάτες τραγούδι και μουσική, με πιο έντονη εκείνη του παππού της να γυρίζει μεσάνυχτα από τη δουλειά, να τραγουδάει και να την παροτρύνει να σπάει πιάτα, όπως μοιράζεται με τη Vwoman. Η πορεία της στη μουσική ξεκινάει όταν είναι ακόμα φοιτήτρια και την ακούει τυχαία ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Κάπως έτσι ξεκινά να τραγουδάει μικρασιάτικα, δημοτικά, σμυρνέικα, αρχικά σε μπουάτ της πόλης μας και στη συνέχεια στην Αθήνα. Η επόμενη στάση της στην πόλη μας θα είναι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα συμπράξει επί σκηνής με τους ΤΑΚΙΜ και με την Ελένη Βιτάλη σε μια μουσική περιπλάνηση στις μουσικές της Σμύρνης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Η Σοφία Παπάζογλου μοιράζεται με τη Vwoman παιδικές αναμνήσεις με τους γονείς και τους παππούδες της, αποκαλύπτει σε ποιόν χρωστάει την επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι και εκμυστηρεύεται τα συναισθήματα της για τη συνεργασία της με την Ελένη Βιτάλη και τον Γιάννη Πάριο. Τέλος, αναφέρεται στη σπουδαία συμβολή των γυναικών στο Μικρασιάτικο, Σμυρνέικο και Λαϊκό τραγούδι και φυσικά μας προσκαλεί όλους στη Μουσική Παράσταση “Στο΄πα και στο ξαναλέω” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.