Skip to main content

Σοϊλού: H Ελλάδα «βύθισε βάναυσα» σκάφος μεταναστών

«Καλώ την Ευρώπη ειδικά να προειδοποιήσει την Ελλάδα και να της δείξει τη θέση της», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

O Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσε ότι η Ελλάδα «βύθισε βάναυσα» σκάφος μεταναστών.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφερόμενος στο φερόμενο περιστατικό, κατά το οποίο τουρκικό σκάφος «δέχθηκε πυρά» από μέλη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο έκθεσης που λάβαμε από την Διοίκηση της Ακτοφυλακής μας, νομίζω για ένα σκάφος με αμερικανική σημαία… οι ομάδες της Ακτοφυλακής μας παρενέβησαν στο περιστατικό, εισερχόμενες στα ελληνικά χωρικά ύδατα περίπου 2,5 μίλια. Οι φίλοι μας μάς είπαν ότι υπάρχουν δύο τραυματισμένοι. Ήταν νυχτερινές ώρες και χρειάστηκε επείγουσα παρέμβαση. Συνεχίζεται έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Η ελληνική πλευρά δεν κάνει μόνο αυτά τα είδη περιστατικών. Ξεκινά επίσης μια νέα διαδικασία στον κόσμο, βυθίζοντας αδίστακτα σκάφη μεταναστών. Η έκπληξή μου είναι για την Ευρώπη, η οποία δεν αφήνει φωνή σε κανέναν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μεταναστών. Και ίδρυσαν μία ψεύτικη υπηρεσία, για να το καλύψουν. Η υπηρεσία που δημιούργησαν για να καλύψουν τις απάνθρωπες πράξεις που έχουν κάνει. Θέλουν να κάνουμε κοινές εργασίες. Θέλουν έτσι να μας κάνουν συνεργούς στις δολοφονίες τους, στα λάθη τους, στη βάναυση σφαγή ανθρώπων που διαπράττουν. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Καλώ την Ευρώπη ειδικά να προειδοποιήσει την Ελλάδα και να της δείξει τη θέση της. Φυσικά, ο αγώνας μας κατά της διακίνησης μεταναστών συνεχίζεται. Αλλά έχει τις δικές της συνθήκες. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε αυτές τις συνθήκες να λειτουργούν από κοινού».