Skip to main content

Σοκ στο Βέλγιο: 4χρονο αγοράκι βρέθηκε νεκρό - Το είχε απαγάγει ο μπέιμπι σίτερ του

Νεκρό βρέθηκε ένα τετράχρονο αγόρι που φέρεται να απήχθη από τον μπέιμπι σίτερ του - Ο δράστης είχε κακοποίησει και προκαλέσει τον θάνατο ενός 2χρονου

Ένα τετράχρονο παιδί που απήχθη στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε νεκρό στο Zeeland, επιβεβαίωσε η αστυνομία της Ολλανδίας το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ντίν Βέρμπεκοες ήταν για τελευταία φορά με την οικογένειά του την Τετάρτη και φέρεται να απήχθη από τον μπέιμπι σίτερ του, Dave De K., την Παρασκευή, είπε η μητέρα του αγοριού.

Ο φερόμενος ως δράστης ένας 34χρονος Βέλγος συνελήφθη από την αστυνομία στο Meerkerk της Ουτρέχτης νωρίτερα την ίδια μέρα. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, η ολλανδική αστυνομία εξέδωσε ένα Amber Alert για το νεαρό αγόρι.

Η αστυνομία αργότερα ανέφερε ότι το σώμα του βρέθηκε στο Neeltje Jans κοντά στο Vrouwenpolder. «Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε μια πιθανή σκηνή εγκλήματος το απόγευμα της Δευτέρας», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση. «Το ελικόπτερο της αστυνομίας απογειώθηκε επίσης για να έχει μια σαφή εικόνα της περιοχής. Γύρω στις 10 μ.μ. εντόπισαν το άψυχο σώμα ενός παιδιού».

Στο Twitter, η αστυνομία στο Zeeland είπε: «Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και τα συλλυπητήρια μας εκφράζουμε στην οικογένεια».

Ο δράστης εξέτισε οκτώ χρόνια από δέκα χρόνια κάθειρξης, ξεκινώντας το 2010 για πράξεις κακοποίησης παιδιών που προκάλεσαν το θάνατο ενός 2χρονου, δήλωσαν οι εισαγγελείς στο Βέλγιο στο πρακτορείο ειδήσεων Belga. «Ο ενδιαφερόμενος εξέτισε την ποινή του και η ποινή έληξε τον Δεκέμβριο του 2018», ανέφερε η εισαγγελική υπηρεσία.

Η μητέρα του Βέρμπεκοες , Έλκε, δεν μπόρεσε να φροντίσει το παιδί λόγω ιατρικού προβλήματος την Τετάρτη και ζήτησε από μια φίλη  και τον δράστη να φροντίσουν τον Ντίν για ένα βράδυ. Το παιδί είχε μείνει στο παρελθόν με το ζευγάρι χωρίς πρόβλημα και ήταν ενθουσιασμένο που τους επισκέφτηκε ξανά, είπε η μητέρα του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υποτίθεται ότι έπρεπε να αφήσουν τον Ντιν την Πέμπτη στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του αλλά αποφάσισαν να κρατήσουν το παιδί στο σπίτι τους για άλλη μια νύχτα, είπε  Verberckmoes στα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Την επόμενη μέρα είπε ότι ο δράστης τσακώθηκε με τη σύντροφό του και έφυγε με το παιδί στο αυτοκίνητο. Η μητέρα και ο δράστης είχαν επαφή το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε να ανταποκρίνεται στα τηλεφωνήματά της. Την Κυριακή εκδόθηκε αστυνομικό δελτίο και οι ολλανδικές αρχές ενεπλάκησαν τη Δευτέρα.

Η αστυνομία είπε ότι πίστευε ότι οι δύο βρίσκονταν κάπου στα νότια της Ολλανδίας. Το αυτοκίνητο του άνδρα, ένα γκρι Peugeot, βρέθηκε στη συνέχεια σε ένα εμπορικό ακίνητο στο Gorinchem, Zuid-Holland. Συνελήφθη στο Meerkerk αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πηγή: SKAI με πληροφορίες από το nltimes