Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΠΘ: ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη πιθανώς δεκαπλασιαστούν σε 15 μέρες αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Καμπανάκι κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη κρούει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου σημειώνοντας πως η συγκέντρωση γονιδιώματος του ιού στα λύματα της πόλης έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση. Παράλληλα τόνισε πως αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα σε 15 μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ίσως δεκαπλασιαστεί.

«Οι τελευταίες μας μετρήσεις χθες και προχθές δείχνουν μια δραματική αύξηση της συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού στα λύματα. Όμως το σημαντικό είναι ότι η μέση τιμή της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα, όπως το εξορθολογίσαμε για τις τελευταίες 2 εβδομάδες, συμπίπτει απόλυτα με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή στην ΠΕ Θεσσαλονίκης σε σχέση με την 12η Οκτωβρίου», τόνισε.

Άρα και με βάση τις τιμές που βρίσκουμε αυτές τις μέρες, οι οποίες δείχνουν το προγνωστικό προφίλ των επόμενων 4-5 ημερών, αυτό σημαίνει ότι, αν δε παρθούν δραστικά μέτρα τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε σε 15 μέρες με τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε σήμερα ίσως δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη», φτάνοντας τα 4.000 κρούσματα «αν δεν γίνει κάτι», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ