Skip to main content

Οδηγός λεωφορείου σε μετανάστη: «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ» (video)

Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον οδηγό του λεωφορείου να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί.

«Εδώ κάνω κουμάντο εγώ»…. Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ένας οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα σε έναν μετανάστη υποχρεώνοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει μια άλλη επιβάτης.

Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον οδηγό του λεωφορείου να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί.

Σύμφωνα με το sputniknews.gr, η ένταση ξεκίνησε όταν μια επιβάτης σε λεωφορείο της γραμμής Α11 ζήτησε από αλλοδαπό επιβάτη να της παραχωρήσει ελεύθερη θέση που κρατούσε, καθώς επικαλούμενος την πανδημία κορωνοϊού, ο άνδρας είχε πιάσει και τα δύο καθίσματα της διπλής θέσης.

Η επιβάτης, ωστόσο, απαίτησε να κάτσει στην κενή θέση υποστηρίζοντας πως δεν έχει λογική να μένει κενή, ιδιαίτερα όταν το υπόλοιπο λεωφορείο είναι γεμάτο. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε από τον οδηγό να παρέμβει καθώς κατά τη γνώμη της δεν υπήρχε λόγος η θέση να παραμένει κενή.

Ο οδηγός μετά από τη σύσταση της γυναίκας, σταμάτησε το λεωφορείο και έφτασε στην πίσω μεριά της καμπίνας όπου ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο που παρουσιάζει το Sputnik.

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ακούγεται να λέει ο οδηγός στον αλλοδαπό, αναγκάζοντάς τον να παραχωρήσει πλέον τη δική του θέση, καθώς την κενή θέση δίπλα του, είχε προλάβει να πάρει ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος την ώρα του διαπληκτισμού, έσπρωξε τον αλλοδαπό και έκατσε στο κάθισμα που ήταν και το «μήλο της έριδος» στη διαμάχη.

Το περιστατικό έληξε αφότου ο αλλοδαπός που σηκώθηκε παρά τη θέλησή του από το κάθισμα, κατέβηκε στην επόμενη στάση.



Στο περιστατικό με τον άγριο τσακωμό σε λεωφορείο που κατέγραψε χτες και αποκάλυψε το Sputnik, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εργαζομένων ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος.

Αρχικά ο κ. Σκούλος μιλώντας σε εκπομπή του ALPΗA, τόνισε πως το περιστατικό δεν αμφισβητείται, αλλά η διαμάχη ξεκίνησε για μια ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, που ήθελε να κάτσει στις θέσεις του λεωφορείου και δεν πρόλαβε, ενώ σε ένα απότομo φρενάρισμα θα μπορούσε να πέσει και κάτω.

Όσον αφορά τον οδηγό που ακούγεται να λέει στον αλλοδαπό: «Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ο κ. Σκούλος αναγνώρισε πως ο τόνος του ήταν έντονος αλλά ήταν υποχρεωμένος να ενεργήσει έπειτα από την καταγγελία της κυρίας.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο αλλοδαπός που καθόταν στη γαλαρία ήταν προκλητικός και ξεκαθάρισε πως «εμείς τον βλέπουμε σαν επιβάτη». «Αν δεν υπήρχε το αίτημα της κυρίας, δεν θα πήγαινε πίσω ο οδηγός» έσπευσε να προσθέσει.