Skip to main content

Σολτς για πόλεμο στην Ουκρανία: Η Γερμανία να είναι προετοιμασμένη για κλιμάκωση

«Βλέποντας πώς προχωρά ο πόλεμος και τις εμφανείς και αυξανόμενες αποτυχίες της Ρωσίας... πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση», δήλωσε ο Σολτς

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, είπε την Τρίτη ότι η χώρα του θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μία κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, προσθέτοντας ωστόσο ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα ήταν εποικοδομητική καθώς υπογράμμισε την κοινή στάση των δύο χωρών κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Βλέποντας πώς προχωρά ο πόλεμος και τις εμφανείς και αυξανόμενες αποτυχίες της Ρωσίας… πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση», δήλωσε ο Σολτς συ συνέδριο στο Βερολίνο, το οποίο διοργάνωνε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Σολτς μαζί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ καταδίκασαν τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Ο Σολτς δήλωσε επίσης ότι το ταμείο Άμυνας ύψους 100 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκε μετά τη ρωσική εισβολή, είναι το αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των στρατιωτικών αποθεμάτων της Γερμανίας.

Πηγή: Reuters