Skip to main content

SOS από δημάρχους Σιθωνίας και Κασσάνδρας για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ

Οι δήμαρχοι των δύο τουριστικών περιοχών της Χαλκιδικής εξέφρασαν ανησυχίες και παράπονα για το χρονίζον πρόβλημα στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Σε «μπαλάκι ευθυνών» έχει εξελιχθεί το χρονίζον ζήτημα στελέχωση του ΕΚΑΒ εν μέσω θέρους στους δύο διαχρονικούς τουριστικούς πόλους, Κασσάνδρα και Σιθωνία, στη Χαλκιδική.

Σειρά παραπόνων εξέφρασαν στο Radio North 98 οι δύο δήμαρχοι, Σιθωνίας Κυπαρρίσης Ντέμπλας και Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

«Το πρόγραμμα περίθαλψης δεν μπορεί να είναι καλά, επιβαρύνεται. Συκιά και Σάρτη είναι απομακρυσμένες από τα Κέντρα Υγείας. Ο Μαρμαράς δεν έχει γιατρό», περιγράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας.

Για τους τουρίστες και τους μονίμους κατοίκους που επισκέπτονται τα εξοχικά τους υπάρχει διαθέσιμο «μόνο ένα ασθενοφόρο που βρίσκεται στη Σάρτη και ένα ακόμη στο Κέντρο Υγείας, τα οποία λειτουργούν με μόνο δύο βάρδιες», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

«Το ΕΚΑΒ», όπως λέει, «αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά  φορείς όπως το επιμελητήριο, οι ξενοδόχοι, ο τουριστικός οργανισμός αναλαμβάνουν το βάρος», πληρώνοντας τη διαμονή των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ «με ίδια μέσα, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία σε έντονο ύφος έκανε λόγο για ανικανότητα επάνδρωσης του ΕΚΑΒ καθώς δεν βρέθηκαν τα καταλύματα διαμονής του προσωπικού αυτού, στη Χαλκιδική, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα όπως είπε, ένα ασθενοφόρο εξυπηρετεί 600-700.000 ανθρώπους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο , ενώ οι ανάγκες καλύπτονται από Μουδανιά και Πολύγυρο.

Η κ. Χαλκιά, επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του ΕΚΑΒ, εκφράζοντας την πρόθεση να προχωρήσει σε έγγραφο διάβημα προς τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.