Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Κοινή δήλωση της Ασημακοπούλου και του Κεφαλογιάννη για τη συμφωνία Μπάιντεν – Φον Ντερ Λάιεν. Τεράστια οφέλη για τις ελληνικές εξαγωγές

Θετική για τις ελληνικές εξαγωγές και τα ελληνικά προϊόντα χαρακτηρίζει την πρόσφατη συμφωνία αναστολής των δασμών που είχαν επιβληθεί επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ από τις ΗΠΑ, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το μέλος της Επιτροπής Γεωργίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι δυο ευρωβουλευτές με δήλωσή τους χαιρετίζουν τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η πρόσφατη συμφωνία για την κατάργηση των δασμών ως 25% στις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει ότι οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απέδωσαν καρπούς. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ. Πλέον εμβληματικά ελληνικά προϊόντα όπως η φέτα, το ελληνικό γιαούρτι, τα ροδάκινα και τα μεταποιημένα ροδάκινα αλλά και όλα τα ελληνικά προϊόντα δεν θα επιβαρύνονται με πρόσθετους δασμούς, γεγονός που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη μεγάλη αμερικανική αγορά. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, να διασφαλίσουμε μεγαλύτερο εισόδημα για τους Έλληνες παραγωγούς», επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ