Skip to main content

Σουηδή πρωθυπουργός: Είμαστε έτοιμοι για ρωσικά αντίποινα μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ

Η Μαγκνταλένα Άντερσον ξεκαθάρισε πως η χώρα της είναι έτοιμη εάν η Μόσχα απαντήσει με κυβερνοεπιθέσεις στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία είναι έτοιμη για ρωσικά αντίποινα μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να ανάψει το πράσινο φως για την ένταξή της στη Βορειοατλαντική συμμαχία ανέφερε την Τετάρτη η πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Η απάντηση από τη Ρωσία ήταν μάλλον ήπια, κάτι που νομίζω ότι έχει πολύ νόημα», είπε η Άντερσον σε συνέντευξή της στο POLITICO.

«Η Ρωσία γνωρίζει ότι είμαστε εταίρος του ΝΑΤΟ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι είχαμε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια. Ίσως λοιπόν να μην το βλέπουν αυτό ως ένα τόσο μεγάλο βήμα» σημείωσε.

«Αλλά φυσικά», ξεκαθάρισε, η χώρα της είναι έτοιμη εάν η Μόσχα απαντήσει με κυβερνοεπιθέσεις ή άλλα επιθετικά μέτρα. «Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητά μας για [μια] πιθανή απάντηση από τη Ρωσία, για παράδειγμα, όσον αφορά τον κυβερνοχώρο» σημείωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον.

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε λίγο αργότερα το ενδεχόμενο να ανακύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, μετά την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria.