Skip to main content

Σουηδία: Τέλος τα PCR τεστ σε διάφορες περιοχές λόγω πίεσης στα εργαστήρια

Αλλάζουν τα δεδομένα στη Σουηδία μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων - Τι γίνεται για όσοι δεν μπορούν να κάνουν PCR test.

Σταματούν τα PCR τεστ σε διάφορες περιοχές στη Σουηδία, λόγω ανεξέλεγκτης πίεσης στα εργαστήρια που προκαλεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και ελλείψεων σε test kits.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19, διάφορες περιοχές στη Σουηδία έχουν παύσει εντελώς ή περιορίσει σημαντικά το ποιος μπορεί να κάνει PCR test.

Στις περιοχές Dalarna και Västerbotten, μόνο οι υγειονομικοί μπορούν να κάνουν τεστ PCR λόγω μεγάλου φόρτου στα εργαστήρια, και λόγω έλλειψης test kits αντίστοιχα.

Οι αξιωματούχοι λένε, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ, πως όποιος πιστεύει πως είναι θετικός και εμφανίζει συμπτώματα αλλά δεν μπορεί να κάνει το τεστ για να το επιβεβαιώσει, θα πρέπει να θεωρεί πως είναι θετικός και να ακολουθήσει τις αντίστοιχες οδηγίες και να λάβει τα σχετικά μέτρα τουλάχιστον για 7 ημέρες.

Πάντως την τελευταία εβδομάδα του 2021, διεξήχθησαν πάνω από 337.000 PCR test στη Σουηδία, εκ των οποίων περισσότερα από 14.000 έγιναν στην περιοχή Dalarna.