Skip to main content

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελο, είπε ο υπουργός κατηγορώντας τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Κωστή Χατζηδάκη και τα κανάλια ΣΚΑΪ και Alpha

Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την υπόθεση Καλογρίτσα ρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Έχουμε τελειώσει την Καλογριτσειάδα», είπε ο κ. Σπίρτζης και υποστήριξε ότι «διασφαλίσαμε έναν καθαρό διαγωνισμό, διαφανέστατο, ισότιμο για όλους».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με την οικογένεια Καλογρίτσα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση. Για καμία».

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελο» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών επιχειρηματολογώντας ότι, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για δημόσια έργα στα οποία έχει συμμετοχή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, δεν ισχύουν.

Επέκρινε, μάλιστα, τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Alpha.

Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδό το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και το ΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση», τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαιολοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις». «Άλλα δάνεια δεν εξυπηρετούνται: του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», έσπευσε να τονίσει.