Skip to main content

Σπουδαίο τέλος για ΟΣΦΠ, 1-0 τον Αστέρα και πρόκριση στο Europa (vid)

Με τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι στο φινάλε, οι Πειραιώτες λύγισαν τους Σέρβους και εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια.

Την ευρωπαϊκή του συνέχεια για την τρέχουσα σεζόν εξασφάλισε ο Ολυμπιακός λυγίζοντας έστω και δύσκολα με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Πλέον οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στο Europa League και συγκεκριμένα στη φάση των «32» με την κλήρωση να διεξάγεται την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στη Νιόν.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός έχασε καλές ευκαιρίες με σημαντικότερες αυτές στο 32’ όταν ο Μπόργιαν απέκρουσε τα σουτ των Ποντένσε και Ελαμπντελαουί και 34’ όταν ο Ποντένσε σέντραρε και ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας.

Στο 41’, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάριν από τον Γκιγιέρμε όμως ένα λεπτό αργότερα, ο εκτελεστής Τομανέ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σα.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς αύξησε την πίεσή του από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου απειλώντας με τα σουτ των Γκιγιέρμε στο 46’ και Ποντένσε αντίστοιχα στο 50’ ενώ στο 54’ ο Μπόργιαν εκτινάχθηκε αποκρούοντας σε κόρνερ, νέο σουτ του Γκιγιέρμε.

Στο 59’ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους καθώς ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά και ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν ενώ στο 63’ ο τερματοφύλακας των Σέρβων είπε «όχι» στην προσπάθεια του Ποντένσε. Μάλιστα, ο Πορτογάλος άσος των «ερυθρολεύκων» άγγιξε το γκολ στο 70’ πλασάροντας μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Τα χρονικά περιθώρια έδειχναν να στενεύουν για τους Πειραιώτες που τα έδωσαν όλα ψάχνοντας ένα γκολ στο φινάλε του ματς και στο 86’ κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Ζάντερ και ένα λεπτό αργότερα, ο εκτελεστής Ελ Αραμπί ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχασε δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του καθώς στο 90’ + 1’, ο Ποντένσε βγήκε στην κόντρα και έδωσε στον Μπενζιά που σούταρε στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι ενώ στο 90’ + 4’, ο Ποντένσε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε όμως ο Μπόργιαν απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ερυθρός Αστέρας (Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ρόντιτς (82’ Ζάντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα).