Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επιδείνωση διαρκείας με αύξηση ενεργών κρουσμάτων-νοσηλειών

Σταθερή η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της πανδημίας στον κεντρικό δήμο επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες - Όλα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Νέα αύξηση στα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και στις νοσηλείες (εδώ μάλιστα σημαντική) καταγράφηκε αυτή τη Δευτέρα στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Το «απολογιστικό» της προηγούμενης εβδομάδας για την πορεία της πανδημίας στον δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει ότι η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων επιδεινώνεται.

Τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ στον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι 1.900, μόλις 100 από το «κατώφλι» των 2.000. Σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης Δευτέρας, η αύξηση στα ενεργά κρούσματα είναι σε απόλυτο αριθμό 170. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η αύξηση είναι συνεχής και μάλιστα σε σχεδόν ίδιο αριθμό νέων κρουσμάτων από εβδομάδα σε εβδομάδα. Από τα 1.529 ενεργά κρούσματα πριν από δύο εβδομάδες, ο κεντρικός δήμος κατέγραψε 1.730 την προηγούμενη εβδομάδα και 1.900 σήμερα.

Ανάλογη –αλλά λογικά πιο ανησυχητική- είναι η αύξηση στα κρούσματα που χρειάστηκαν νοσοκομειακή φροντίδα.

Οι νοσηλείες σήμερα έφτασαν στις 188. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 31 λιγότερες (157) και πριν από δυο εβδομάδες ήταν 134.

Η αύξηση των νοσηλειών σημαίνει και πίεση στα νοσοκομεία, που ακόμη μπορεί να αντέχουν, όμως κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη. Είναι πιθανό εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία της πανδημίας (των τελευταίων τριών εβδομάδων) να απαιτηθεί και πάλι από νοσοκομεία να ανοίξουν περισσότερες κλίνες απλής νοσηλείας covid. Στις εντατικές (κλίνες ΜΕΘ) η κατάσταση είναι καλύτερη προς το παρόν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από διοικητές νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, οι εισαγωγές αυξήθηκαν μεν, πλην όμως τα περιστατικά είναι λιγότερο βαριά συγκριτικά με πέρσι, λιγότερα χρήζουν εισαγωγής στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους οι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι.