Skip to main content

Καραβίας: 2,5 δισ. ευρώ τα δάνεια της Eurobank για το 2018

Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα στελέχη της Eurobank εκτιμούσαν ότι το 2018 θα κλείσει με χρηματοδοτήσεις αυξημένες κατά 53 εκατ. ευρώ, έναντι του 2017.

Το 2018 οι συνολικές εκταμιεύσεις της Eurobank προς επιχειρήσεις θα αγγίξουν τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ για το 2019 έχουν προϋπολογιστεί χρηματοδοτήσεις πάνω από 3 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε κατά την ομιλία του πριν από λίγο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ως ομιλητής στο forum του Go In Thessaloniki, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέχρι την Τετάρτη.

Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα στελέχη της Eurobank εκτιμούσαν ότι το 2018 θα «κλείσει» με χρηματοδοτήσεις αυξημένες κατά 53 εκατ. ευρώ, έναντι του 2017, δηλαδή αύξηση κατά 7%. Την ίδια ώρα η συνολική πιστωτική επεκταση της τράπεζας πανελλαδικά την τρέχουσα χρονιά διαμορφώνεται σε 7%, έναντι του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβία «η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί περιφέρεια πρώτης επιλογής για την ανάπτυξη των εργασιών της Eurobank». Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά τα προγράμματα προσαρμογής η χώρα βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη Eurobank τη συμμετοχή στο Go In Thessaloniki των 13 διεθνών τραπεζών, μελών του Trade Club Alliance.

Ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ακόμη πως «σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, γι΄ αυτό ακριβώς ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη και δεσμεύομαι ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε από κοινού τους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες της κάθε επιχείρησης».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου δύναται να αποτελέσει τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το Go In Thessaloniki, μία πρωτοποριακή συνεργασία της Eurobank με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ως συντονιστή, και άλλους επιχειρηματικούς φορείς, δίνει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να αναπτύξουν το διεθνές δίκτυο συνεργασίας τους και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, βοηθώντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας».


 
Η επιχειρηματική αποστολή της Θεσσαλονίκης είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά το Go In Athens (Μάρτιος 2016, Αθήνα), και το Go In Crete (Μάιος 2017, Κρήτη) και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 120 Έλληνες εξαγωγείς να έρθουν σε επαφή με μεγάλους διεθνείς αγοραστές από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Μαλαισία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη και Φινλανδία.