Skip to main content

Στα 30 τα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο - Εν αναμονή αποτελεσμάτων

Άγγιξαν τα 30 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο - Αναμένονται και άλλα αποτελέσματα - Σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Στα 30 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

Σημειώνεται πως από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα που έχουν ως εξής:

    Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση.

Στο νησί εγκαταστάθηκαν από το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), 10μελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.