Skip to main content

Στα 57 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Βρετανία

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στη Βρετανία, για τα οποία έχουν δοθεί κάποιες περισσότερες πληροφορίες, εντοπίζονται στο Λονδίνο.

Ακόμα 36 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαιώθηκαν στην Αγγλία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ην. Βασιλείου.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν εντοπιστεί 20 κρούσματα. Μαζί με το πρώτο περιστατικό στη Σκωτία, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι, συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο αριθμεί πλέον 57 κρούσματα της νόσου.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων για τα οποία έχουν δοθεί κάποιες περισσότερες πληροφορίες εντοπίζονται στο Λονδίνο.

Πριν από τα νεότερα στοιχεία ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι σημαντικό «να παρακολουθείται» η κατάσταση αλλά σημείωσε: «Μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις δε φαίνεται να είναι πολύ σοβαρές».

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Σάιμον Κλαρκ είχε πει ότι απαιτείται προσοχή, τονίζοντας όμως ότι η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων «οπωσδήποτε δε μοιάζει να είναι καν κοντά (στην Covid) ως προς το επίπεδο σοβαρότητας».

Η Βρετανία έχει πλέον εκδώσει οδηγία με την οποία καλεί τις στενές επαφές αυξημένου ρίσκου των επιβεβαιωμένων φορέων της ευλογιάς των πιθήκων να θέτουν εαυτούς σε απομόνωση για 21 ημέρες.

Πηγή: ΣΚΑΪ