Skip to main content

Στα ανοιχτά της Καλιφόρνια πλοίο με 3.500 επιβάτες λόγω κορωνοϊού

Οι προφυλάξεις ήρθαν μετά από τον θάνατο ενός άνδρα ο οποίος υπέκυψε στον κορωνοϊό αφότου ήταν προηγουμένως σε προηγούμενο ταξίδι του πλοίου.

Στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια βρίσκεται από χθες το βράδυ ένα κρουαζιερόπλοιο με 3.500 επιβάτες, προκειμένου οι ίδιοι και το πλήρωμα να εξεταστούν, καθώς ένας ταξιδιώτης από προηγούμενο ταξίδι πέθανε εξαιτίας του ιού και τουλάχιστον τέσσερις άλλοι έχουν μολυνθεί.

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μετέφερε δοκιμαστικά τεστ στο πλοίο Grand Princess τα οποία κατέβασε με σχοινί, με τις αρχές να δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα θα βγουν την Παρασκευή. Το πλοίο βρίσκεται ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο.

"Το πλοίο δεν θα έρθει στις ακτές μέχρι να εξετάσουμε τους επιβάτες", τόνισε ο διοικητής της Καλιφόρνια Gavin Newsom.

Οι προφυλάξεις ήρθαν μετά από τον θάνατο ενός άνδρα ο οποίος υπέκυψε στον κορωνοϊό αφότου ήταν προηγουμένως σε προηγούμενο ταξίδι του πλοίου, τον Φεβρουάριο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δύο άλλοι επιβάτες από το συγκεκριμένο ταξίδι νοσηλεύονται με τον ιό στη Βόρεια Καρολίνα, και δύο Καναδοί οι οποίοι προσφάτως είχαν ταξιδέψει με το πλοίο, βρέθηκαν θετικοί αφότου επέστρεψαν στο σπίτι τους.