Skip to main content

Στα χρώματα της Αρμενίας ο Λευκός Πύργος - Άναψαν κεριά για τα 106 χρόνια (vid)

Μελη της νεολαίας της Αρμενικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη άναψαν κεράκια σχηματίζοντας τα 106 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η σφαγή.

Με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με τα χρώματα της σημαίας της Αρμενίας και την παρουσία δεκάδων μελών της Αρμενικης κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την σημερινή 106η «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, με 1,5 εκατομμύρια Αρμένιους να σφαγιάζονται και να εκδιώκονται από τις εστίες τους.

Μελη της νεολαίας άναψαν κεράκια σχηματίζοντας τα 106 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η σφαγή.

Η σημερινή επέτειος έχει ένα ιστορικό χαρακτήρα, μιας και οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται σε μια ιστορική, ημέρα, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωι, όπου έγινε στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας, επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Με σημαίες στα χέρια και πατημένες τις κόρνες των αυτοκινήτων τους, μέλη της Αρμενικης κοινότητας που ξεκίνησαν από την οδό Λαγκαδά, πέρασαν από κεντρικούς δρόμους και έφτασαν στον φωταγωγιμενο Λευκό Πύργο, όπου σταμάτησαν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια άνοιξαν τη Λ. Νίκης.