Skip to main content

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή»

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, με τον δικηγόρο τους, προσήλθαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν οι γονείς της αδικοχαμένης Έμμα, που έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από το όχημα του 26χρονου που εν συνεχεία την εγκατέλειψε βαριά τραυματισμένη στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τον δικηγόρο τους ήρθαν στα δικαστήρια για να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Ο κ. Νικόλαος Ρουσόπουλος δικηγόρος της οικογένειας αμέσως μετά δήλωσε: «Μαζί με την οικογένειά μεταβήκαμε στην 5η τακτική ανακριτρια προκειμένου να καταθέσουμε τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας, λάβαμε τα αντίγραφα της δικογραφίας οπότε και επίσημα έχουμε καταστεί διάδικοι, και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας προκειμένου να πετύχουμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Γιατί δεν μιλάμε για ένα τροχαίο ατύχημα, μιλάμε για μια όμως εν ψυχρώ παραβίαση με αποτέλεσμα το θάνατο χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα σκότωνε η όχι».

Συνεχίζοντας ο δικηγόρος ανέφερε: «Ο άνθρωπος όπως ακριβώς οδηγούσε και όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες και τις κάμερες, δεν βγήκε να οδηγήσει, βγήκε να θερίσει. Ενώ κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο».

Ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ειλικρινής μεταμέλεια. «Μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στο σημείο, στον τόπο του ατυχήματος και έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες. Αυτός κοίταξε να εξαφανιστεί και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί δήθεν μετανιωμένος εμφανίστηκε. Αυτός που μετανιώνει πραγματικά δεν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις», ανέφερε.

Ο δικηγόρος επισήμανε ακόμη ότι αυτά που έχει πει ο δράστης είναι προκλητικά και αντιβαίνουν στην κοινή λογική. «Με τη λογική του δράστη οποίος είναι εκτός διάβασης πρέπει να τον λιώνουμε, δύο φορές στο δρόμο», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως δράστης έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις που θα αναδειχθούν στην ανάκριση και τα δικαστήρια.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει όλη την ελληνική κοινωνία που αγκάλιασε την Έμμα σαν δικό της παιδί. «Η οικογένεια μέσα από το θάνατο θέλησε να δώσει ζωή», ανέφερε.

Σε μια λιτή τοποθέτηση η μητέρα της 21χρον ης ανέφερε ότι η Έμμα της είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο ότι θα ήθελε να γίνει δότης οργάνων. «Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα. Ζήτησαμε να κάνει ένα θαύμα και αυτό το έκανε. Ήθελε Να δώσει ζωή. Ήταν επιθυμία της».

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα οδήγησης.