Skip to main content

Στα δύο η διοίκηση Ζέρβα στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Δύο από τους αντιδημάρχους, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν χαρτοφυλάκια αιχμής, κατέρχονται υποψήφιοι στις αυριανές εκλογές του ΟΕΕ.

Γράφει ο Σαλονικιός

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως τεκμήριο της πολυσυλλεκτικότητας για την παράταξη και κυρίως τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Δύο από τους αντιδημάρχους του οι οποίοι μάλιστα κατέχουν χαρτοφυλάκια αιχμής, κατέρχονται υποψήφιοι στις αυριανές εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά με διαφορετικές παρατάξεις. Μάλιστα η μία έχει πολιτική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, η δεύτερη στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με κάποιες ακόμη δυνάμεις από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ) με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του ΟΕΕ Κώστα Κόλλια και πολιτική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές οι οποίες είχαν γίνει πριν από τρία χρόνια κ. Κούπκας είχε πρωτοστατήσει στη συγκρότηση του συνδυασμού “Δύναμη Οικονομολόγων” που είχε θεωρηθεί ως “αντάρτικο” σχήμα, κόντρα στην ΔΗΚΙΟ, για το λόγο αυτό μάλιστα, είχε διαγραφεί από τη ΝΔ. Στην πορεία, όμως, οι σχέσεις του με την γαλάζια παράταξη αποκαταστάθηκαν και επανήλθε στο ψηφοδέλτιό της διεκδικώντας μια από τις επτά θέσεις του δ.σ. του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΕΕ.

Από την άλλη ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης  Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, κορμός του οποίου είναι στελέχη τα οποία ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Αβαρλής ο οποίος, ωστόσο, δέχθηκε πολλά εσωκομματικά πυρά όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Ζέρβα, αντί αυτού της Κατερίνας Νοτοπούλου που είχε και το χρίσμα του κόμματος.

Θυμίζω ότι ο Αβαρλής είχε αποστασιοποιηθεί πολύ καιρό πριν από τις δημοτικές εκλογές από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη” με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως θα στηρίξει στις εκλογές τον Γιάννη Μπουτάρη. Στις εκλογές για το ΟΕΕ όμως, ο Αβαρλής επανέρχεται στην κοίτη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που μαρτυρά ότι η αποστασιοποίησή του από τις κομματικές επιλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν αφορούσαν μόνον το πρόσωπο του Μπουτάρη, αφορούν και αυτό της Νοτοπούλου.

Στην ίδια παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, συμμετέχει και ο Ανέστης Τελίδης, πρώην αντιδήμαρχος του Μπουτάρη και νυν στενός συνεργάτης του Ζέρβα. Ο Τελίδης έχει πολιτική αναφορά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και είναι από τα πρόσωπα εκείνα που στις εκλογές του ΟΕΕ επέλεξαν να συμμετάσχουν στην παράταξη που πρόσκειται εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί αυτής του ΚΙΝΑΛ (Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων). Μάλιστα, για κάποια κεντρικά στελέχη τα οποία έκαναν αυτήν την επιλογή εκκρεμεί ακόμη απόφαση διαγραφής τους από το κόμμα.