Skip to main content

«Στα καλά του καθισμένου»: Μία παράσταση για την ενημέρωση γύρω από την κινητική αναπηρία

Στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ανεβαίνει η παράσταση «Στα καλά του καθισμένου» ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού και η εντεταλμένη Σύμβουλος Άρτεμις Αγαθοκλέους ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Στα καλά του καθισμένου».

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πανόραμα το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Αντωνίου, που είναι και ο σκηνοθέτης και ο Μιχάλης Σαρόπουλος, ενώ αφηγητής θα είναι ο Γιάννης Σερβετάς.

Τα μηνύματα της παράστασης στοχεύουν στην ενημέρωση και πληροφόρηση γύρω από την κινητική αναπηρία και τους χρήστες αμαξιδίων, την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια ώστε να μάθουν όλοι να σέβονται τους χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, τις ράμπες ΑμεΑ και γενικότερα τα ίσα δικαιώματα των συνανθρώπων μας, ενώ διαπραγματεύεται και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα.