Skip to main content

Σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τις 7 Ιανουαρίου - Οι υποψήφιες περιοχές

Μετά τις 7 Ιανουαρίου το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ανά γεωγραφική περιοχή - Οι περιοχές που εξετάζονται.

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ανά γεωγραφική περιοχή, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, μετά τις 7 Ιανουαρίου εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης αν και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: Lockdown: Παράθυρο για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε «ζώνες»

Στο πλαίσιο αυτό, οι περιφέρειες που ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το λιανικό εμπόριο μετά τις 7 Ιανουαρίου είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα, ενώ στην Αττική το άνοιγμα θα γίνει ανά περιοχές.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η εξέταση των δεδομένων με μαθηματικό μοντέλο (προσομοίωση) θα γίνει ή την Τετάρτη ή την Πέμπτη από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους κι εκεί που δεν υπάρχει έξαρση, το εμπόριο θα ανοίξει σταδιακά.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, όπως λέγεται, είναι πιο δύσκολο το άνοιγμα, καθώς οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της περιοχής δέχονται περιστατικά και από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι η όποια απόφαση πρέπει μα ληφθεί με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.