Skip to main content

Σταϊκούρας: Η χώρα θα αντέξει ακόμα και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κόκκινα δάνεια, την επιδότηση πάγιων δαπανών, τον ΕΝΦΙΑ και την επιστρεπτέα προκαταβολή

Με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο βγαίνει στις αγορές το κράτος για να εξασφαλίσει χρήματα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα θα αντέξει και ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες, ωστόσο τόνισε ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

Αναφορικά με τα μέτρα της πανδημίας και ειδικότερα με τη μη απόδοση των ενοικίων, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα».

Μεταξύ άλλον ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ενώ κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη διαγραφή χρεών τόνισε πως η Ελλάδα αξιοποιεί το βέλτιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια είπε πως η κυβέρνηση τα αξιολογεί όλα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια και όσα κοκκινίσουν στο μέλλον και σε ό,τι αφορά την επιδότηση παγίων δαπανών είπε πως θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ και το μέτρο θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.