Skip to main content

Στον ΣΒΕ ο Σταϊκούρας: Κοντά στις επιχειρήσεις στη δύσκολη συγκυρία

Την στόχευση της κυβέρνησης στην στήριξη της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών.

Διττό χαρακτήρισε το μήνυμα της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επίσκεψη του στα νέα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το ένα σκέλος είναι «να αναδείξει και να καταδείξει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά στην επιχειρηματικότητα, θέλουμε να στηρίξουμε τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, θέλουμε να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες».

Ωστόσο επισήμανε πως ταυτόχρονα «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει παρά την κρίση του κορωνοϊού τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την υψηλή, τη διατηρήσιμη, την υγιή, την έξυπνη και την χωρίς αποκλεισμούς  ανάπτυξη».

Παράλληλα, είπε πως οφείλει να είναι κοντά στις επιχειρήσεις σε μια πολύ δύσκολη  χρονική συγκυρία για την επιχειρηματικότητα. «Μια δύσκολη συγκυρία που έχει προκύψει από μια εξωγενή υγειονομική κρίση, που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί υψηλές αβεβαιότητες».

Για το τεχνολογικό πάρκο επανέλαβε ότι πρόκειται για μια εμβληματική πρωτοβουλία που θα προσδώσει βαθμούς εμπιστοσύνης στη χώρα σε όποιον επενδύει στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη.