Skip to main content

Τον Ιούλιο η κυβερνητική απόφαση για μείωση της προκαταβολής φόρου

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, παρά τις αβεβαιότητες.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται η κυβερνητική απόφαση για «γενναία μείωση» της προκαταβολής φόρου από φέτος σε επιχειρήσεις, που θα ληφθεί με βάση τον τζίρο που εμφάνισαν μέχρι και τον Ιούνιο, αποκάλυψε μιλώντας το πρωί στο Οpen, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε το μέτρο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις χθες από το βήμα της Βουλής, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, παρά τις αβεβαιότητες.

«Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση όλων των μεγάλων θεμάτων της οικονομίας είτε αφορά στα 32 δισ. είτε αφορά συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να γίνεται με σχέδιο με σύνεση και υπευθυνότητα. Έχουμε την ευθύνη να βγει η οικονομία στην επόμενη μέρα με τις ελάχιστες δυνατές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και με τη μεγαλύτερη δυναμική», δήλωσε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας για να συμπληρώσει:

«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε ταμειακά διαθέσιμα για να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε απρόοπτο. Άρα ναι, θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής, εκτιμούμε ότι θα έχουμε οριστικά στοιχεία τον Ιούνιο και θα δούμε τη μείωση του τζίρου στις επιχείρησης και τον Ιούλιο θα αποφασίσουμε σχετικά».