Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60

Πιθανόν τον επόμενο μήνα θα γίνει η κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Την κατάργηση του μέτρου του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στον εμβολιασμό, η κυρία Γκάγκα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Το πρόστιμο 100 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο επιβαλλόταν από την 1η του μηνός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αν, ωστόσο κάποιος έκλεινε ραντεβού εμβολιασμού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, τότε θα πληρώνει 50 και όχι 100 ευρώ.

Από το πρόστιμο εξαιρούνταν

- όσοι είχαν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση και

- όσοι είχαν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τον εμβολιασμό.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ