Skip to main content

Startup της Θεσσαλονίκης χρηματοδοτείται με 300.000 ευρώ

Η startup που συστάθηκε από φοιτητές του ΑΠΘ χρηματοδοτείται από το επενδυτικό σχήμα Velocity Partners. Πώς λειτουργεί η καινοτόμα πλατφόρμα

Με το ποσό των 300.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η startup εταιρεία Loceye που συστάθηκε από φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς το επενδυτικό σχήμα Velocity Partners επέλεξε να συνεργαστεί μαζί της.

Η Loceye έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες και επαγγελματίες να κάνουν online eye tracking αναλύσεις, με στόχο να κατανοήσουν σε ποιο στοιχείο και σημείο της ιστοσελίδας εστιάζει το βλέμμα του ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια περιήγησής του σε αυτήν. Μέχρι τώρα η καταγραφή της συμπεριφοράς των χρηστών γινόταν μόνο με online αποτύπωση των «κλικ» ή της κίνησης του «ποντικιού» τους.

Απώτερος στόχος της Loceye είναι να υποστηριχτούν οι user experience researchers στη σχεδίαση πιο ανθρωποκεντρικών web υπηρεσιών, οι διαφημιστές στη δυναμικότερη τοποθέτηση διαφημίσεων και οι επιστήμονες της γνωστικής ψυχολογίας (cognitive scientists) στην καλύτερη κατανόηση της οπτικής αντίληψης των ανθρώπων. Μάλιστα, τα μέλη της εταιρείας, που απέκτησε νομική μορφή τον Απρίλιο του 2018, επιδιώκουν να καταστήσουν τη Loceye την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για eye tracking αναλύσεις με χαμηλό κόστος.

Η ομάδα της Loceye αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Αλέξογλου, Δημήτριο Ράπτη, Νικόλαο Πάσχο και Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Loceye, Κωνσταντίνος Αλέξογλου, επισήμανε ότι «αυτή η επένδυση θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διευρύνει την ομάδα της, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή σε πιλοτικές δοκιμές από εταιρείες».

Η χρηματοδότηση της Loceye από το επενδυτικό σχήμα Velocity Partners είναι το επιστέγασμα των βραβείων και των διακρίσεων που έχει αποσπάσει η ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Loceye έχει διακριθεί και βραβευθεί στους διαγωνισμούς καινοτομίας Start-up Europe Awards (Creative, 2018), ACT Pappajohn business plan Αwards (2017), Cosmote Hackathon (2017) και στον 10ο Διαγωνισμό «Ennovation 2017» του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας-Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέσπασε το 1ο Βραβείο.

Σημειώνεται ότι η Velocity Partners είναι ένα από τα νέα Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund.