Skip to main content

Στασινός: Κανονικότητα σε 3 χρόνια-Σαφώς πολιτικές οι εκλογές του ΤΕΕ

Βρισκόμαστε σε μια πορεία επιστροφής στην κανονικότητα που πιστεύω ότι θα είναι ορατή και αισθητή στον κόσμο σε τρία χρόνια, είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ

Την πεποίθηση ότι «οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχουν σαφώς και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού είναι οι μεγαλύτερες εθνικές εκλογές μετά τις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσον οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν και το πρώτο δυνατό εκλογικό τεστ για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, υπογράμμισε: «Σταθερά από τη δεκαετία του 1980, στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν 30-40 χιλιάδες μηχανικοί. Και εφ`όσον μιλάμε για έναν κλάδο με έντονη παρουσία στη διαμόρφωση και στην εφαρμογή των αναπτυξιακών πολιτικών, είναι λογικό οι εκλογές των μηχανικών να εμπεριέχουν και πολιτικό μήνυμα».

Ο κ. Στασινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σημαντικές προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ και «εργαλεία» που υποστήριξε τεχνικά το Επιμελητήριο, από την αναστολή του ΦΠΑ ως την Ψηφιακή Τράπεζα Γης και το Μητρώο Υποδομών, υιοθετούνται από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα είναι σημαντική η συμβολή τους στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη νέα συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι θα συζητηθούν θέματα διευκόλυνσης και ταχείας εξυπηρέτησης των επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει κατακτήσει ακόμα την κανονικότητα, αλλά «βρισκόμαστε σε μια πορεία επιστροφής στην κανονικότητα που πιστεύω ότι θα είναι ορατή και αισθητή στον κόσμο σε τρία χρόνια από σήμερα».

Τόνισε, δε, πως υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που έχουν φύγει τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, αλλά σκέφτονται ήδη τις προϋποθέσεις επιστροφής στην Ελλάδα, αν και εφόσον συνεχιστούν οι πολιτικές στήριξης του κατασκευαστικού κλάδου και της συμβολής του στην εθνική οικονομία.