Skip to main content

Κορωνοϊός: Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης - Μείωση σε πολλές πόλεις

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού σε αστικά λύματα

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού σε αστικά λύματα.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15 έως 21 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις έντεκα (7/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητική τάση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τρεις από τις έντεκα (3/11) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-97%), στη Λάρισα (-65%), στα Ιωάννινα (-54%), στην Ξάνθη (-50%), στην Αλεξανδρούπολη (-48%), στο Βόλο (-45%) και στο Ηράκλειο (-43%).

Οριακά αυξητική ήταν η τάση μεταβολής του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+15%). Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη (-10%), στην Αττική (-7%) και στα Χανιά (-2%).