Skip to main content

Σταυρούπολη: Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι, στο Αυτόφωρο οι ενήλικες συλληφθέντες

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στα 11 άτομα που συνελήφθησαν το διήμερο των εκτεταμένων επεισοδίων στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι έξι που συνελήφθησαν την Τετάρτη στο πλαίσιο των επεισοδίων που αφορούν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, όπως και οι πέντε ανήλικοι που οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία, ενώ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι υπόλοιποι τέσσερις ενήλικες παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία. Τις δύο ημέρες που διήρκησαν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν 11 συλλήψεις.

Ειδικότερα, δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων και διατάραξη κοινής ειρήνης. Οι νεαροί φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια της Τρίτης ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα. Η δίκη αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Ο συλληφθείς από τα επεισόδια πριν τη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγείται και ένας 54χρονος. Η δίκη αναβλήθηκε. Σημειώνεται ότι ο ανήλικος γιος του έκανε αναρτήσεις με όπλα μετά τα επεισόδια της Τρίτης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και όπλα αλλά και μια καραμπίνα την οποία κατείχε ο 54χρονος χωρίς άδεια και συνελήφθη. Ο γιος αφέθηκε ελεύθερος με ρητή δικάσιμο.