Skip to main content

Σταυρούπολη: Σοκολατένια αβγά και τσουρέκια με κιτρινόμαυρη... γεύση (φωτο)

Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Ζαφειριάδης από τη Σταυρούπολη φτιάχνει σοκολατένια αβγά, τσουρέκια και προφιτερόλ με το σήμα του Άρη.

Το ζαχαροπλαστείο «Amore» στην περιοχή της Σταυρούπολης φτιάχνει με αγάπη -όπως είναι και το όνομα του- αλλά και μεράκι γλυκά, κεράσματα και τούρτες που «τρελαίνουν» τους ουρανίσκους μικρών και μεγάλων. Μόνο που ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Ζαφειριάδης έχει και μία ακόμη μεγάλη αγάπη… τον Άρη! Και αποδεικνύει την «τρέλα» του για τον Θεό του Πολέμου και μέσα από τα γλυκά.

Για το φετινό Πάσχα ο κ.Ζαφειριάδης έφτιαξε δεκάδες σοκολατένια αβγά διακοσμημένα με το σήμα του αγαπημένου του συλλόγου, με το τηλέφωνο στο ζαχαροπλαστείο να «σπάει» από συνοπαδούς σε όλη την χώρα που ήθελαν να παραλάβουν ένα γλύκισμα είτε για το πασχαλινό τους τραπέζι, είτε να το κάνουν δώρο στα βαφτιστήρια τους. Ακόμη και τα ΚΤΕΛ επιστρατεύτηκαν προκειμένου το σοκολατένιο αβγό να φτάσει στον προορισμό του, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.



Κι αν το σοκολατένιο αβγό είναι για πολλούς κάτι συνηθισμένο, ο ζαχαροπλάστης από την Σταυρούπολη δεν έμεινε εκεί… προχώρησε στη δημιουργία και πασχαλινών τσουρεκιών με το σήμα του Άρη τα οποία ξεπούλησαν λόγω των γιορτών. «Αν σας άρεσε σε εμφάνιση, με τη γεύση θα ξετρελαθείτε», είπε στο ditika.gr.

Βέβαια, το κλου της έμπνευσης του κ.Ζαφειριάδη είναι το προφιτερόλ! Το οποίο οι ενδιαφερόμενοι οπαδοί και φίλαθλοι μπορούν να ζητήσουν από τους ανθρώπους του ζαχαροπλαστείου, που λειτουργεί από το 1994 στην οδό Πολυτεχνείου 28, να τους φτιάξουν εκείνη την ώρα προφιτερόλ με το σήμα του Άρη στα χρώματα του κίτρινου και του μαύρου. Το σίγουρο είναι ότι θα γλυκαθούν τόσο μετά από νίκη, όσο και μετά από ήττα.

Πηγή: ditika.gr