Skip to main content

ΣτΕ: Αύριο η εκδίκαση για την αναστολή της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου

Αύριο έχει οριστεί η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης φορέων για αναστολή της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου

Για αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 13:00 έχει οριστεί η συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτησης φορέων για την αναστολή της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκήρυξε στάσης εργασίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου για να συμμετάσχουν οι αρχαιολόγοι σε κινητοποίηση έξω από το ΣτΕ, την ώρα που θα εκδικάζεται η αίτηση αναστολής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου για την περιοχή της Αττικής.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζει τη μάχη για να αποτραπεί το έγκλημα κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής κατατέθηκαν τον Σεπτέμβριο 2021, πριν αρχίσουν οι εργασίες τεμαχισμού, από κοινού με τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.), τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Αττικής, Στερεάς και Νήσων ΥΠΠΟ, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φυσικά πρόσωπα-μέλη της, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατοίκους της Θεσσαλονίκης καθώς και προσωπικότητες σχετικής επιστημονικής ειδικότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση από τον ΣΕΑ.