Skip to main content

ΣτΕ: «Όχι» σε προσωρινή διαταγή της ΕΤΕ για μη καταβολή επικουρικών

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης στους απόμαχους εργαζόμενους της ΕΤΕ

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, που είχε καταθέσει το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), αναφορικά με τη διακοπή της επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης στους απόμαχους εργαζόμενους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019. Το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων θα καταβληθεί κατά ένα τμήμα από το ΕΤΕΑΕΠ και κατά άλλο από την ΕΤΕ. Η εν λόγω Τράπεζα ζητούσε τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Το Α΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ, με διαδικασίες εξπρές και με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρισικοπούλου και εισηγήτρια τη Χαρίκλεια Χαραλαμπίδου, αφού άκουσαν τις απόψεις όλων των μερών, σήμερα το μεσημέρι απέρριψαν το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.