Skip to main content

Στεφάνι Τζιτζικώστα στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατέθεσε στεφάνι

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέστη σήμερα ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποτίσαμε όπως κάθε χρόνο φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους: Ότι δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτές τις αθώες ψυχές. Οι πρόσφυγες εκείνης της εποχής, που ξεριζώθηκαν και βίωσαν τη σφαγή και τις θηριωδίες, ρίζωσαν εδώ και συνέβαλαν αποφασιστικά στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας, της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τιμούμε πάντα αυτούς τους ανθρώπους, διότι χωρίς την οφειλόμενη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η φρίκη και η βαρβαρότητα του 1922 θα μας στοιχειώνει και θα στοιχειώνει και όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Εν όψει της επετείου των εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, του χρόνου, το 2022 και με τη συνεργασία όλων των συλλόγων που εκπροσωπούν τους Μικρασιάτες, ως Περιφέρεια προετοιμάζουμε σημαντικές και μεγάλες επετειακές και τιμητικές εκδηλώσεις».