Skip to main content

Στελεχώνεται το δίκτυο εθελοντών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης καθημερινά από τις 8 το πρωί στο τηλέφωνο 2313329525.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Δίκτυο Εθελοντισμού απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Ήδη, κατά τη σύσταση του δικτύου εδώ και περίπου ένα χρόνο, δεκάδες πολίτες υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής στις 19 δραστηριότητές του, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς προσφοράς, της συμμετοχής σε δράσεις και εκδηλώσεις του τόπου μας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, το Δίκτυο εθελοντισμού έρχεται να συμπληρώσει με τη λειτουργία του τα κενά που μοιραία δεν μπορούν να καλύψουν μηχανισμοί και Υπηρεσίες της Πολιτείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν. Άλλωστε, στον δήμο της Κοινωνικής Προσφοράς και της Αλληλεγγύης τρόπο ζωής αποτελεί ο εθελοντισμός.

Τη σημασία του εθελοντισμού και την ανιδιοτέλεια στη σκέψη και την πράξη του εθελοντή και της εθελόντριας τονίζει σε μήνυμά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, επισημαίνοντας ότι «στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, συναισθανόμενοι τη μεγάλη ανάγκη, ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία όπου η κοινωνία μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, πιστοί στη φιλοσοφία μας για Κοινωνική Προσφορά και Αλληλεγγύη, που έμπρακτα μετουσιώνεται σε υπηρεσίες προς τον συνάνθρωπο καθημερινά, ενισχύουμε τους κοινωνικούς δεσμούς, ως άμυνα ανθρωπισμού και συνεισφοράς με ανιδιοτέλεια, για μια καλύτερη κοινωνία με ευημερία, στο επίπεδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ανταποκριθεί. Καλούμε όλους και όλες να ενταχθούν αύριο κιόλας στις ομάδες του Δικτύου Εθελοντισμού του δήμου μας».

Η προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Νικολέτα Δαλάτση υπογραμμίζει παράλληλα ότι «εκεί που οι δομές της κεντρικής εξουσίας αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, έρχεται η Τ.Α. να προσφέρει έμπρακτα στον τομέα του εθελοντισμού, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και να πετύχει. Ο κόσμος έχει αποδείξει ότι θέλει να προσφέρει και να συμμετέχει στα κοινά. Ήδη, αυτό έδειξε η αρχική μας εμπειρία πριν από ένα χρόνο και, πια, μετράμε δεκάδες εθελοντές. Οι άνθρωποι νοιώθουν την ανάγκη για προσφορά, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας».

Τομείς-δραστηριότητες

Όσοι και όσες επιθυμούν να γίνουν κρίκοι στην Αλυσίδα Κοινωνικής Προσφοράς και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις βοήθειας, δράσεις στήριξης αλλά και πρωτοβουλίες καλλωπισμού γειτονιών του δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις ομάδες των ενεργών πολιτών μέσα από το δίκτυο Εθελοντών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής δραστηριότητες εθελοντισμού:

Εθελοντική αιμοδοσία, αιμοπεταλιοδοσία, δωρεά βλαστοκυττάρων και μυελού των οστών.

Υποστήριξη της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, συσσίτιο).

Υποστήριξη ΑμεΑ.

Υποστήριξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Προαγωγή της Υγείας.

Πολιτιστικές δράσεις.

Περιβαλλοντικές δράσεις.

Αθλητικές δράσεις.

Κοινωνικό φροντιστήριο.

Δράσεις για τη Νεολαία.

Συμβουλευτική (νομική/ φοροτεχνική/ επιχειρηματική).

Social media και σχεδιασμός εντύπων.

Δράσεις ένταξης μεταναστών και προσφύγων.

Δράσεις για θέματα ισότητας και δικαιωμάτων.

Δράσεις καλλωπισμού κοινόχρηστων χώρων.

Αντιμετώπιση χιονοπτώσεων – παγετών.

Αντιμετώπιση σεισμών.

Αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Αντιμετώπιση πλημμυρών.

Αίτηση μπορεί να κάνει κάποιος ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που θα βρει στη διεύθυνση: https://noiazomaineapolis-sykeon.intellisoft.gr/.

Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο τηλέφωνο 2313329525, όπου ένας/μία υπάλληλος θα βρίσκεται στη διάθεσή τους.