Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άγριος καβγάς και μηνύσεις για τα αδέσποτα στο Ελαιόρεμα

Στο αστυνομικό τμήμα δημοτικός υπάλληλος και μέλη φιλοζωικού σωματείου μετά από καβγά για τα αδέσποτα και τις τρεις επιθέσεις στο Ελαιόρεμα.

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει τελικά η ιστορία με την επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων σε 65χρονο στο Ελαιόρεμα, στα όρια των δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Θεσσαλονίκης.

Τα κρούσματα επίθεσης από τη συγκεκριμένη αγέλη είναι συνολικά τρία, όμως ο 65χρονος νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου κι αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό από τις επιθέσεις και η αφορμή για την απαίτηση πολλών πολιτών να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Θεσσαλονίκη: Στην εντατική 65χρονος που του επιτέθηκε αγέλη σκύλων

Στα... απόνερα των επιθέσεων και ενώ ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη επιχείρησε να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη αγέλη των αδέσποτων, προέκυψε μια έντονη κόντρα ανάμεσα στον δήμο και σε μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Άργος».

Η αιτία ήταν όσα συνέβησαν με τον εντοπισμό σκυλιών της αγέλης από δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος επιχείρησε να τα περισυλλέξει. Επενέβησαν μέλη του φιλοζωικού σωματείου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς και να φτάσει η υπόθεση στο σημείο της υποβολής εκατέρωθεν μηνύσεων.

Ο υπάλληλος, όπως τονίζεται, είχε εντολή από τον δήμο για να περισυλλέξει τα αδέσποτα και να τα περιθάλψει. Όμως τα μέλη του σωματείου επενέβησαν και διέκοψαν τη διαδικασία. Από τον δήμο καταγγέλλεται μάλιστα ότι ο υπάλληλος αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να του αρπάξουν το κλειδί του αυτοκινήτου του και να προξενήσουν φθορές στο όχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επενέβη η Αστυνομία και οι προσαχθέντες υπέβαλαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Ο δημοτικός υπάλληλος είχε περισυλλέξει μόλις ένα από τα έξι ή επτά αδέσποτα σκυλιά της αγέλης, που εντόπισε, ενώ συνολικά ο δήμος έχει απομακρύνει, μετά τις επιθέσεις έξι σκυλιά. Κάτοικοι της περιοχής πάντως υπολογίζουν τα αδέσποτα στη συγκεκριμένη περιοχή σε περισσότερα από δέκα.

Επίσης, έχουν δημοσιευτεί καταγγελίες ότι «σκυλιά φυγαδεύονται», ενώ και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν καταγγελίες ότι κάποιοι που δηλώνουν φιλόζωοι φυγαδεύουν σκυλιά και τα αφήνουν εκ νέου ελεύθερα σε άλλα σημεία.

Η κόντρα πάντως συνεχίζεται και αναμένεται να συνεχιστεί ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες.

φωτογραφία αρχείου