Skip to main content

Στη δομή φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Βαγιοχώρι φιλοξενούνται περίπου 500 άτομα από τους οποίους τα 300 είναι παιδιά. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες Αφγανών.

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της θεματικής ομάδας Προσφυγικού-Μεταναστευτικού.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συζήτησαν με τους εργαζομένους και ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής, από το συντονιστή, κ. Γιώργο Τσαούση.

Στο Βαγιοχώρι φιλοξενούνται περίπου 500 άτομα από τους οποίους τα 300 είναι παιδιά. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες Αφγανών. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενημερώθηκαν για την υγειονομική περίθαλψη, το επίπεδο των εμβολιασμών, τη σίτιση και τη σχέση των φιλοξενούμενων με τους κατοίκους του χωριού. Όπως διαπιστώθηκε υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού ενώ άμεση προτεραιότητα είναι η χορήγηση του επιδόματος, το οποίο διακόπηκε την 1η Οκτωβρίου σε όσους χορηγήθηκε άσυλο. Επίσης, επειδή φιλοξενούνται πολλά παιδιά τα οποία φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη σε σχολικά είδη.

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και Χρήστος Μαϊκίδης, αντίστοιχα, ο πρώην βουλευτής, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος, τα μέλη της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Σάσα Λαδά και Γιάννης Κωτίδης, η αναπληρώτρια συντονίστρια του τμήματος Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, Μαρία Τοπαλίδου, ο συντονιστής της θεματικής Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, Μιχάλης Καραγιάννης, το μέλος του συντονιστικού της ίδιας θεματικής, Θράσος Τζίκας και το μέλος της θεματικής Δικαιωμάτων, Βασίλης Εμμανουηλίδης.