Skip to main content

Στη φυλακή ο ένας κατηγορούμενος για τον θάνατο του Κύπριου οπαδού

Ελεύθεροι οι δύο, αλλά με περιοριστικούς όρους - Αύριο απολογείται ο τέταρτος κατηγορούμενος, που παραδόθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές Αρχές

Προφυλακίστηκε ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση του θανάτου του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσο Κωνσταντίνου. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι άλλοι δύο που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελέυθεροι με περιοριστικούς όρους, ήτοι απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα και παρουσίασής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, που παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες βράδυ στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου και συνελήφθη, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Σάββατο.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ληστεία, σωματικές βλάβες, πράξεις που, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκαν από κοινού.

Το χρονικό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Απριλίου του 2017, την ώρα που το θύμα επέστρεφε από αγώνα της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, την Τούμπα. Ομάδες αγνώστων που έβγαιναν από την Πανεπιστημιούπολη επιτέθηκαν σε οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών, δύο 21χρονους και έναν 35χρονο.

Καταδιωκώμενος από τους δράστες, ο 24χρονος Κύπριος, στην προσπάθεια να διαφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Αγ. Δημητρίου), με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», αλλά η κατάσταση της υγείας του αποδείχθηκε ότι ήταν μη αναστρέψιμη. Άφησε την πνοή του λίγες ημέρες αργότερα.