Skip to main content

Στη Λέρο η Αντιτρομοκρατική για τον βαρύ οπλισμό που έκανε φτερά

Λείπουν αντιαρματικά, πυρομαχικά και γενικώς υλικό που προοριζόταν για τις ομάδες υποβρυχίων καταστροφών, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έφτασε νωρίς το πρωί σήμερα στη Λέρο, μετά την κλοπή στρατιωτικού υλικού από μονάδα του νησιού, κατόπιν επίσημου αιτήματος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, διαπιστώθηκε ότι λείπει στρατιωτικό υλικό από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Στην ανακοίνωση, η οποία βγήκε μετά τα μεσάνυχτα,  το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν προσδιόριζε αν πρόκειται για οπλισμό, εκρηκτικά ή κάτι άλλο, όπως επίσης δεν έκανε αναφορά για το μέγεθος της ζημιάς.

Το περιστατικό αξιολογείται ως σοβαρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr, από τη μονάδα λείπουν αντιαρματικά, πυρομαχικά και γενικώς υλικό που προοριζόταν για τις ομάδες υποβρυχίων καταστροφών, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, άρα εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται κάποιος που είχε πρόσβαση στην υπηρεσία. Η απομάκρυνση του υλικού έγινε, ενώ στις αποθήκες υπήρχε συναγερμός, κάμερες και διπλές κλειδαριές!

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε ή χάθηκε το στρατιωτικό υλικό.

Σήμερα το πρωί ανακρίνεται το προσωπικό της βάσης και όσοι είχαν πρόσβαση την τελευταία διετία στις αποθήκες από όπου λείπουν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά. Παράλληλα ελέγχεται το οπτικό υλικό από την  καταγραφή των καμερών.