Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ

Η φωτιά ξεκίνησε τις βραδινές ώρες εχθές και όλο το βράδυ κατέκαιε το δάσος στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο ακρωτήριο Αράπης

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ανδρέας, στο βορειονατολικό άκρο της χερσονήσου του Αγίου Όρους.

Η φωτιά ξεκίνησε τις βραδινές ώρες εχθές και όλο το βράδυ κατέκαιε το δάσος στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο ακρωτήριο Αράπης.

Στο σημείο επιχερούν 112 πυροσβέστες με 35 οχήματα της Πυροσβεστικής και πέντε πεζοπόρα τμήμα. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Το αρχικό μέτωπο της φωτιάς έσπασε πλέον σε δύο και εντοπίζονται σε μεγάλη απόσταση από μονές. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί σε κτηριακές εγκαταστάσεις, ενώ εκτιμάται ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, λόγω και της παύσης των ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο της Voria.gr, η φωτιά έχει ήδη κάνει στάχτη δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης από τη μία πλευρά του ακρωτηρίου.

Δείτε βίντεο της Voria.gr από τις εναέριες ρίψεις νερού:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ