Skip to main content

Στη μάχη με τον χιονιά η δημοτική αστυνομία του Δ. Θεσσαλονίκης (φωτο)

Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας παραμένει σε ετοιμότητα για τυχόν έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν κατά την διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας

Σε δράσεις πολιτικής προστασίας προχώρησε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «Ωκεανίς».

Η υπηρεσία, έχοντας μεριμνήσει ήδη από την Παρασκευή 22/2 για  την λειτουργία της με αυξημένο προσωπικό αλλά και τη συγκέντρωση στο Δημαρχιακό μέγαρο ικανής ποσότητας αλατιού, μετέβη για τη ρίψη του, στα κάτωθι σημεία αυξημένης συγκέντρωσης πολιτών, με σκοπό την ασφάλεια και την διευκόλυνση της κίνησης τους :

·                  Εισόδους-εξόδους Νοσοκομείων : Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς, Θεαγένειο, Άγιος Δημήτριος,

·                  Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., Καυταντζόγλου 36 & Παπάφη,

·                  Σχολή Τυφλών,

·                  Θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας αστέγων : Υπνωτήριο Αστέγων, Ανδρέου Γεωργίου 13, ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στην οδό Μοναστηρίου 62.

·                  4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρ Λαμπράκη 42, Τούμπα και 6οΠαράρτημα ΚΑΠΗ, Στάφανου Νούκα 10, Χαριλάου.

·                  Πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1,

·                  Κεντρικές στάσεις ΟΑΣΘ σε κεντρικά και άλλα σημεία της πόλης μας.

Επίσης, έμφαση δόθηκε σε ράμπες, διαβάσεις και οδηγούς τυφλών στο κέντρο της πόλης, στο μέτρο του δυνατού και σε συνδυασμό με το διαθέσιμο προσωπικό.

Τέλος, τοποθετήθηκε σε σημεία των οδών Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Λαμπράκη επαρκής αριθμός σάκων με αλάτι, ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες, για τον αποχιονισμό των πεζοδρομίων.

Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, παραμένει σε ετοιμότητα για τυχόν έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν κατά την διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας.