Skip to main content

Στη μεγάλη γιορτή Voltάρω και ο ΟΣΕΘ: Ανεβείτε στη θέση του οδηγού αστικού λεωφορείου

Η εκδήλωση διοργανώνεται αύριο για μία ακόμη φορά από την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή της ηλεκτροκίνησης Voltάρω 2022.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για μία ακόμη φορά (6η συνολικά) από την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (12:00-22:00) στο άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ο ΟΣΕΘ, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.), τον ΟΑΣΘ και την Τροχαία θα υλοποιήσει εκπαιδευτική βιωματική δράση. Οι πολίτες όλων των ηλικιών θα μπορούν να ανέβουν στη θέση του οδηγού αστικού λεωφορείου και να δουν στην πράξη που βρίσκονται τα "τυφλά" και τα ορατά σημεία του οδηγού και να αντιληφθούν τι πρέπει να αποφεύγουν ως οδηγοί πατινιών/ποδηλάτων, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Ο ΟΣΕΘ στηρίζει έμπρακτα την ηλεκτροκίνηση στις μετακινήσεις έχοντας σε εξέλιξη δύο συμβάσεις για την αναδιαμόρφωση του δικτύου και την προετοιμασία των υφιστάμενων υποδομών του συστήματος δημοσίων αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης με σκοπό την εκκίνηση της ανανέωσης του στόλου αστικών λεωφορείων της πόλης με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός του 2023.

“Η Πολιτεία,όλοι μας, πρέπει να δίνουμε πολλά για τη βελτίωση της οδικής ασφαλείας, τη μείωση στον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων», δήλωσε ο Γιάννης Τόσκας διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ.