Skip to main content

Στη ΜΕΘ 42χρονος με σκλήρυνση κατά πλάκας που εμβολιάστηκε με AstraZeneca (vid)

Ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στην Εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα και παρουσίασε θρόμβωση, καθώς και σύνδρομο Guillain Barre.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 42χρονος από την Αθήνα που παρουσίασε σύνδρομο Guillain Barre και θρόμβωση, 10 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.

«Και θρόμβωση έπαθε αλλά μπήκαμε με Guillain Barre. Την θρόμβωση την έπαθε στο πόδι. Έπαθε υποτροπή της σκλήρυνσης από το Guillain Barre και έκανε φλεγμονή στο κεφάλι. Είμαστε στην εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα και απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα αύριο θα μας ‘φύγει’», σημειώνει η αδερφή του 42χρονου.

Όπως εξηγεί η αδελφή του στο Mega, όταν ο 42χρονος προσήλθε στο κέντρο υγείας Χολαργού στις 20 Απριλίου για το εμβόλιο, ενημέρωσε το υγειονομικό προσωπικό πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Το θέμα είναι αυτοί στο εμβολιαστικό κέντρο του Χολαργού που τους είπε όλο το ιστορικό του, ότι παίρνει ανοσοτροποιητικά, μυοχαλαρωτικά, το ένα, το άλλο… Πώς έναν άνθρωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας του κάνανε το εμβόλιο και δε το AstraZeneca;».

10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του, τη Μεγάλη Παρασκευή, υποτροπίασε. Εισήχθη στο Γεννηματάς και μετά από 1 ημέρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική όπου παρέμεινε για σχεδόν 4 εβδομάδες.

«Με χορηγία του υπουργείου πήγαμε. Δεν πληρώσαμε. Την Τρίτη τον πήρε η γιατρός του πάνω στους Αγίους Αναργύρους νοσοκομείο. Μου λένε τώρα οι γιατροί ‘Πώς του το κάνανε τo AstraZeneca;’».

Όπως εξηγεί η αδερφή του στο LIVE NEWS, ο 42χρονος ήταν υπέρμαχος των εμβολίων. Αδυνατεί να πιστέψει πως από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε στην εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή του 10 μόλις ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.

«Έβλεπε όλα αυτά που λένε στην τηλεόραση για τα εμβόλια και αυτούς που δεν κάνουν, που θα αρρωστήσουν και θα κάνουν. Φοβόταν μην αρρωστήσουμε εδώ μέσα στο σπίτι κλπ, οι γονείς μου.

»Λένε συνέχεια ‘Κάντε το’ και ‘Κάντε το’; Ναι, και ο μπαμπάς μου έκανε και τις δύο δόσεις του Pfizer, αλλά ο μπαμπάς μου δεν έχει κάτι, και η μαμά μου έκανε την πρώτη δόση του AstraZeneca, δεν έχουν κάτι όμως οι άνθρωποι».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κορωνοϊού σε άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, ωστόσο οι συστάσεις που δίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η συνέχιση της θεραπείας και ο προγραμματισμός του εμβολιασμού.