Skip to main content

Στη Μυτιλήνη ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος από Astrazeneca στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία 63χρονη που νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης - Είχε εμβολιαστεί με Astrazeneca.

Τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο μετά από εμβολιασμό καταγράφει η χώρα μας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό, έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αφορά μία 63χρονη στη Μυτιλήνη, η οποία και κατέληξε.

Σύμφωνα με το newsit.gr, η 63χρονη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου, έχοντας υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στη χώρα μας έχουν εξεταστεί τέσσερις περιπτώσεις θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca –και με το οποίο έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 740.000 πολίτες. Οι άλλες τρεις καταγράφονται στην Κρήτη: ενός 35χρονου που έχει λάβει εξιτήριο, μιας 47χρονης που παραμένει νοσηλευόμενη και μιας 44χρονης σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται πως χθες έγινε γνωστή και η περίπτωση μιας 48χρονης γυναίκας στην οποία είχε χορηγηθεί στις 17 Μαΐου το εμβόλιο της Johnson & Johnson και η κλινική εικόνα της οποίας δικαιολογεί την υπόθεση ότι μπορεί να σχετίζεται με τον εμβολιασμό.