Skip to main content

Στη Ροδόπολη Σερρών το κλειστό κέντρο για μετανάστες στη Β. Ελλάδα;

Επιθεώρηση του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» χτες το απόγευμα από δυο στελέχη του ΔΟΜ και εργολάβο. Τι λέει ο δήμαρχος Σιντικής, Φ. Δομουχτσίδης.

Στο ανενεργό στρατόπεδο «Βασιλειάδη», εντός του οικισμού της Ροδόπολης Σερρών, σχεδιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες η κατασκευή του κλειστού κέντρου της Βόρειας Ελλάδας για τη βραχυχρόνια φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και την άμεση απέλασή τους.

Η πληροφορία (που επισήμως πάντως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά) έχει προκαλέσει μάλιστα αναστάτωση στον Δήμο Σιντικής, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η Ροδόπολη και το εν λόγω στρατόπεδο.

Σήμερα, ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να λάβει απόφαση ενάντια στη δημιουργία κλειστού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή. Κι επειδή το συγκεκριμένο στρατόπεδο ήταν ανάμεσα στα υποψήφια για τη φιλοξενία προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και στο παρελθόν, το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει ήδη τρεις ανάλογες αποφάσεις και πάει για τέταρτη...

«Φοβόμαστε ότι προγραμματίζουν να δημιουργήσουν εδώ το κλειστό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας», είπε ο κ. Δομουχτσίδης στη Voria.gr. Στην ερώτηση πού εδράζεται ο φόβος και η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, ο κ. Δομουχτσίδης επισήμανε ότι «χτες το απόγευμα δυο στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και ένας εργολάβος επιθεώρησαν το στρατόπεδο, προφανώς με στόχο να κατασκευάσουν γρήγορα το κλειστό κέντρο».

Ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με κυβερνητικά στελέχη, με το αρμόδιο υπουργείο, με τη στρατιωτική ηγεσία και τον ΔΟΜ, όμως κανείς δεν απάντησε στην κρίσιμη ερώτηση εάν σχεδιάζεται η κατασκευή του κλειστού κέντρου στο ανενεργό στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη.

«Αυτό είναι που μας φοβίζει περισσότερο. Όσο δε μιλάνε τόσο πιο πολύ φοβάμαι», είπε ο κ. Δομουχτσίδης, ο οποίος είναι πρώην στρατιωτικός.

Το στρατόπεδο είναι εγκαταλειμμένο, χωρίς όμως να έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες και φθορές οι υφιστάμενες υποδομές. Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα, ενώ αναμένεται η επίσημη ενημέρωση.